https://lpccbrts.blogspot.com/

miercuri, 8 mai 2024

Ziua Europei 2024

 Ziua Europei, celebrată în fiecare an în data de 9 mai, este o sărbătoare care marchează pacea și unitatea în Europa. Această zi comemorează momentul istoric când, în 1950, ministrul de externe al Franței, Robert Schuman, a prezentat o propunere revoluționară de cooperare între statele europene, cunoscută sub numele de Declarația Schuman. Această declarație a fost punctul de plecare a ceea ce astăzi este și numim Uniunea Europeană.

Evoluția UE este marcată de solidaritatea și cooperarea dintre statele membre. Începând cu cele șase state fondatoare și ajungând acum la 27 de membri, UE a demonstrat că unitatea poate fi puterea cea mai mare a unei națiuni.

Ziua Europei reprezintă nu doar o sărbătoare a unei instituții politice, ci și un prilej de reflecție asupra valorilor comune care definesc Europa de azi.

În această zi specială, sărbătorim unitatea noastră în diversitate și angajamentul nostru comun pentru un viitor mai luminos în familia europeană.

Ziua Europei este momentul perfect pentru a ne reaminti că prin solidaritate și colaborare putem depăși orice provocare și putem construi un continent mai puternic și mai prosper pentru toți.

La mulți ani, Europa!

 Cu perseverență și determinare, Uniunea Europeană poate continua să fie un model de succes pentru cooperarea internațională și pentru promovarea binelui comun într-o lume tot mai interconectată.

 

joi, 2 mai 2024

Cursuri de formare profesională continuă

    În perioada 26-30 aprilie bibliotecarii de la Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică a INCE, ASEM împreună cu colegii de la Biblioteca Științifică a ASEM, Biblioteca Colegiului Național de Comerț al ASEM, au participat la programul de instruire Comunicarea în instituția infodocumentară, organizat de Școala de Formare Continuă ASEM.

Subiectele abordate în cadrul programului de instruire:

-  Marketing digital;

-  Instrumente de inteligență artificială pentru bibliotecari;

-  Servicii de e-guvernare;

- Comunicare și eficiență în mediul infodocumentar: parteneriatul educațional bibliotecar-student-profesor.

Aprecieri și sincere mulțumiri formatorilor: Natalia Cheradi, director BȘ a ASEM, dr., conf.univ., Maria Mancaș, dr., conf. univ., ASEM, Ana Gudima, șef serviciu, BȘ a ASEM, Ion Faina, lector univ., ASEM.

Ne exprimăm recunoștința pentru organizarea și coordonarea programului de instruire, pentru cunoștințele noi și experiența acumulată la Școala de Formare Continuă ASEM.